Zilver

Zilver

Blijf op de hoogte van alles wat er op de dansvloer gebeurt tijdens de cursus.

Kerst-Wals

Zondag zijn we met alle groepen aan de slag gegaan met onze Kerst-Wals. Deze is te dansen met een groep, als paar of zelfs zonder partner op elke Engelse Wals of het nu een kerstliedje is of niet. Je kunt de dans eindeloos herhalen en de zaal rondwalsen.

Als je niet zoveel dansruimte hebt kun je tijdens de eerste twee basis boxsteps een halve draai rechtsom draaien. Hierdoor kun je heen en terug dansen (de dans aan twee zijdes herhalen). 

Kerstmuziek

Bij een Kerst-dans hoort natuurlijk kerstmuziek. 

  • 1-4 Engelse Wals
  • 5-9 Jive
  • 10-13 Cha cha cha
  • 14-17 Rumba
  • 18-21 Quickstep
  • 22-23 Tango
  • 24-25 Slow Foxtrot
  • 26-27 Weense Wals
  • 28-29 Samba

Kerst-Jive

Naast onze Kerst-Wals is er ook een Kerst-Jive. Deze dans hebben we voorgaande jaren gelest. Het is een groepsdans maar als de heer zijn laatste basispas niet opzij maar naar voren danst (met de dame mee, als zij draait) dan kun je deze dans prima als koppeldans uitvoeren.

Tango – Vijfstep

Het is geen lang of ingewikkeld figuur maar toch kan je met je voeten in de knoop raken. Belangrijk is dat je tijdens het dansen de nadruk legt op de rust tel waar de dame in promenade positie draait. Het is nu eenmaal lastig om alleen een beweging te dansen zonder passen te zetten.

Quickstep, Opendraaien

Het Opendraaien is het eerste lange figuur in de Quickstep. De timing van het terugdraaien van de dame in gesloten danshouding is waarschijnlijk het lastigste van het figuur.

Jive – Chicken Walk

Het eerste Zilver pasje in de Jive. Bij dit figuur gaat het frame van het danspaar een belangrijke rol spelen. Om snel en strak te kunnen draaien moet er voldoende kracht op het frame staan. Toen ik een klein meisje was vond ik dit figuur echt fantastisch. 

Cha cha cha – Hockeystick

De eerste twee jaar zijn de figuren in de Rumba en Cha cha cha nagenoeg gelijk. De Hockeystick dansen we dus ook in de Cha cha cha.

Engelse Wals – Spin Turn

Omdat jullie nu tweedejaars zijn gaan we de Rechtse draai in de Engelse Wals aanpassen en er een Spin Turn van maken. Dit geeft de draai een dynamischer effect.

Als je de Spin Turn eenmaal onder de knie hebt zal je merken dat je de ‘oude’ Rechtse draai niet meer danst.

In deze video komt een tweede figuur voorbij, dit figuur komt later dit dansjaar aan bod.

Rumba – Hockeystick

Het eerste nieuwe figuur van dit seizoen. De hockeystick is niet eenvoudig maar wel belangrijk want de komende jaren zal je dit figuur nog vaak tegenkomen. Zowel in de Rumba als in de Cha cha cha. Daarom beginnen we er vroeg in het seizoen mee.

Terugkijken

Jullie zijn dit jaar Zilver maar mochten jullie de pasjes van het afgelopen jaar (Brons) terug willen kijken dan kan dat via ons YouTube kanaal.

Hierbij de playlist van alle Brons video’s:

Alles doordansen

De eerste les is altijd even graven in het geheugen maar de meeste figuren wisten jullie nog dus petje af! Uiteraard zullen we de figuren die zijn weggezakt de komende lessen herhalen.