Topklasse

Topklasse

Blijf op de hoogte van alles wat er op de dansvloer gebeurt tijdens de cursus.

Tango, headturn v/u basis

We hebben een nieuw figuur toegevoegd aan de tango. Helaas hebben we hier nog geen video van. 

Hierbij een korte uitleg van het figuur, wellicht helpt dit jullie op weg bij het oefenen.

We beginnen met de basispas tot we in promenade staan, hierna danst de heer drie passen voorwaarts schuin naar de muur waarbij de dame terug draait in gesloten danshouding. Vervolgens stapt de heer achteruit in de dansrichting, de dame vooruit daarna  dansen beide zij, sluit, zij waarbij het danspaar 90 graden rechtsom draait. Met een stap achteruit eindigt het danspaar in promenade positie naar het midden.

Het danspaar sluit met een stap vooruit en touch. Daarna danst de dame een heelturn (met rechts), heer stapt vooruit (met links) en het danspaar eindigt vanuit de heelturn in promenade positie in de dansrichting. De heer sluit rechts bij links, de dame links bij rechts en het danspaar sluit om meteen weer vooruit te stappen in promenade in de dansrichting. Het figuur sluiten we af met het laatste deel van de basis, voor/over, zij, sluit.

Weense Wals

Zondag hebben we tijd besteed aan de rechtse en links draai van de Weense Wals. Zoals jullie in deze video kunnen zien dansen wij beide draai maar 2 x 3 tellen en wisselen we de draaien af met 1 basis voorwaarts. 

 

De balancing step is een prettige manier om de dans te beginnen of om in te houden wanneer je geen ruimte hebt om verder te dansen.

Paso Doble

We hebben alle passen herhaald en tot ons grote plezier hebben gloednieuwe video’s voor jullie van deze passen. We hopen dat jullie hier veel plezier aan beleven.

Nieuwe figuren vragen om herhaling

We hebben in het nieuwe jaar de laatste nieuwe figuren herhaald. Des te langer de figuren, des te langer het duurt om het te laten inslijten. Maar ik ben trots op hoe goed jullie alle pasjes kennen en kunnen.

Deze week hebben we de “Touches” toegevoegd aan de Paso Doble, een nieuw kort figuur voor de verandering. Helaas heb ik hier nog geen video van.

Rumba – Fan Out

Binnen dit figuur zijn er maar liefst 3 variaties mogelijk. Zondag hebben we het figuur met alle draaien gelest maar mocht je liever minder draaien dan kan je ze ook weglaten.

Goed bezig

De afgelopen weken hebben de meeste dansen de revue gepasseerd en hebben we alle figuren t/m Goud Ster niveau herhaald. 

We hebben de Swivel gelest in de Slowfoxtrot, voor een aantal van jullie een nieuw figuur.

Hierbij een video van de Paso Doble waarvan we het eerstejaars patroon de afgelopen weken stap voor stap hebben herhaald.