Goud-Ster

Goud Ster

Blijf op de hoogte van alles wat er op de dansvloer gebeurt tijdens de cursus.

Klaar voor afdansen

Jullie kennen inmiddels alle figuren die verreist zijn voor het Goud Ster programma dus gaan we de laatste lessen de puntjes op de i zetten en oefenen voor het afdansen.

Jullie dansen niet af voor de Weense Wals en afdansen voor de Paso Doble is optioneel.

Slow Foxtrot

Zondag hebben we wat extra tijd uitgetrokken om het eerstejaarspatroon van de Slow Foxtrot door te nemen. 

Hieronder een video waarin we dit patroon laten zien tijdens een les.

Daarnaast hebben we een nieuw figuur toegevoegd namelijk de “Dubbele onderhandse draai”. Een video van dit laatste figuur is in de maak.

Quickstep – Woodpecker 2022

Volgens mijn schema is het een Topklasse 4 patroon maar hij is te leuk om te lang op de plank te laten liggen. Dit patroon bevat niet alleen de Woodpecker pas maar ook de Pendulum pas beide zeer populaire Quickstep passen die vaak in combinatie met elkaar worden gedanst.

Zo snel we de kans krijgen zullen we ook van dit figuur een video maken.  

Heerlijk gedanst

Het nieuwe figuur in de Samba ging deze week erg goed en we hebben veel kunnen doordansen. Op verzoek hebben we extra tijd besteed aan de linkse draai van de Weense Wals. Wellicht dat een video wat extra steun geeft.

Samba – Crossover Combinatie

Een nieuw figuur (Topklasse 1 niveau) in de Samba dat voor het grootste deel bestaat uit kruispassen.

Er is nog geen video van dit figuur maar we werken eraan…

Jive – Jump & Kick

Een typisch Jive figuur met springen en schoppen. Hiermee maak je zeker indruk op de dansvloer. 

Nieuwe figuren zonder video’s

Op het Goud Ster niveau ontbreken een aantal video’s van de ballroom dansen zoals die van jullie nieuwste figuur in de Engelse Wals “Rocking Motion” en de “Snelle Oversteek” in de Tango.

We gaan er aan werken…

Cha cha cha – Chase

Een niet al te ingewikkeld figuur, zeg ik optimistisch. Zoals jullie zien is het figuur prima te dansen in de huiskamer 🙂

Nieuw dansseizoen, nieuwe kansen

De nieuwste figuren, waar we vorig jaar vol goede moed aan zijn begonnen, vereisen nog enige oefening. Ik heb daarom de video’s van deze figuren hieronder laten staan zodat jullie ze makkelijk terug kunnen vinden.

Rumba – Hand to hand

Een nieuw Rumba figuur, anders dan alle voorgaande figuren. Het moment waarop je dit figuur inzet, met de draai van de dame, is echt lastig.

V6

Na twee weken dans-pauze zijn we vol goede moed begonnen aan een nieuw figuur in de Quickstep.  Geen zorgen, dit figuur vereist een paar weken oefening.

Slow Foxtrot

Zondag hebben we de linkse draai aan de Slow Foxtrot toegevoegd en daarmee is het eerste jaar-patroon van deze dans af. 

Cha cha cha – Side by side

We beginnen het jaar goed met een nieuw figuur in de Cha cha cha. We dansen voor het eerst naast elkaar en dansen een touch (tik de vloer aan zonder je gewicht erop te zetten).