Groepsdansen

Groepsdansen

Onze populairste groepsdansen die we in het verleden tijdens dansavonden hebben gelest. Leuk om thuis mee aan de slag te gaan, samen of alleen.

Groepsdans – Tina Turner

Een van onze nieuwe groepsdansen met iconische Tina Turner bewegingen op het nummer Proud Mary. Tina Turner staat bekend om haar energieke optredens en die energie is goed te voelen tijdens deze dans. Spring vol enthousiasme in het rond en maak je niet te veel zorgen over de pasjes.

Tina Turner met muziek

We dansen deze groepsdans uiteraard op muziek van Tina Turner, “Proud Mary”. Als je tijd hebt om naar de muziek en te tekst te luisteren hoor je wanneer elke beweging gedanst moet worden.

Groepsdans – Sirtaki

Waan je even op een Grieks eiland met deze groepsdans. Tijdens onze vrijdans- en oefenavonden wordt deze groepsdans regelmatig gedanst.

Sirtaki met muziek

We dansen deze groepsdans uiteraard op de muziek uit Zorba de Griek (1964), de wereldberoemde Sirtaki oftewel Zorba’s dance.

Groepsdans – Saturday Night Fever

Dansen als John Travolta op discomuziek van de Bee Gees, dat is volop genieten. Een van onze favoriete groepsdansen en wordt dan ook vaak gedanst tijdens vrijdans- en oefenavonden.

Saturday Night Fever met muziek

Wij dansen deze groepsdans op muziek van de Bee Gees, “Night Fever”. Wil je oefenen op een langzamer nummer? Kies dan voor “Stayin’ Alive” van de Bee Gees.

Muziek groepsdansen

Er zullen ook een aantal instructievideo’s verschijnen waarin we groepsdansen stap voor stap uitleggen. Als je de pasjes eenmaal geoefend hebt is het tijd om met muziek te dansen. Veel plezier!