Beginners januari

Beginners januari

Blijf op de hoogte van alles wat er op de dansvloer gebeurt tijdens de Beginnerscursus.

Cha cha cha en Rumba NY

Zowel in de Cha cha cha als in de Rumba hebben we de ‘New Yorker’ gelest. In de video’s is dit het figuur na de ‘Onderhandse draai’ van de dame waarbij de heer en dame openbreken en voorwaarts stappen.

Engelse Wals – Rechtse en linkse draai combinatie

We hebben de Engelse Wals uitgebreid met de “Linkse draai” waardoor we nu een combinatie van de rechtse- en linkse draai kunnen dansen.

Je moet nu niet alleen op de passen letten maar ook op de draairichting en de dansrichting.

Aan het begin van de video laten we zien dat je de basispas ook voorwaarts kunt dansen, zo kun je verder dansen als er geen ruimte is om te draaien.

Aan het eind van de video komt er nog een extra figuur aan bod, deze leren jullie tijdens het tweede deel van de cursus.

Tango

De Tango is derde Ballroomdans die jullie leren. In deze video komen naast de basispassen nog drie andere figuren voorbij die jullie in een volledig cursusjaar (24 lessen) zullen leren. 

Tijdens de Beginnerscursus van 12 lessen leren we jullie de basispassen en de linkse draai.

Muziek

Met muziek oefenen is zoveel leuker. Vijf Tango’s om op te oefenen zijn te vinden op de playlist die we 22/1 geplaatst hebben.

Engelse Wals

Tijdens de derde les gingen we aan de slag met de basispassen van de Engelse Wals in een box. Dat ging zo goed dat we ook meteen de rechtse draai aan het patroon toegevoegd. 

Muziek

Nu jullie zo goed bezig zijn met de basispassen van de Quickstep en de Engelse Wals is het fijn om deze ook met muziek te kunnen oefenen.

  • 1-5 Quickstep
  • 6-10 Engelse Wals

Quickstep

De Quickstep is altijd de eerste dans waarmee we beginnen. In deze video komen naast de basispassen nog drie andere figuren voorbij die jullie in een volledig cursusjaar (24 lessen) zullen leren. Het eerste cursusjaar noemen we Brons.

Tijdens de Beginnerscursus van 12 lessen leren we jullie de basispassen en de linkse draai.

Cha cha cha

Gisteren hebben we jullie kort kennis laten maken met de Cha cha cha, dit is een Latijn-Amerikaanse dans. In deze video komen naast de basispassen nog vier andere figuren voorbij die jullie in een volledig cursusjaar (24 lessen) zullen leren. 

Tijdens de Beginnerscursus van 12 lessen leren we jullie de basispassen en de onderhandse draai voor de dame.