Beginners januari

Beginners januari

Blijf op de hoogte van alles wat er op de dansvloer gebeurt tijdens de Beginnerscursus.

Cha cha cha & Rumba

Zowel in de Cha cha cha als in de Rumba hebben we de ‘New Yorker’ gelest. In de video’s is dit het figuur na de ‘Onderhandse draai’ van de dame waarbij de heer en dame openbreken en voorwaarts stappen.

Tango & Jive

Er werd goed gedanst gisteravond. Petje af! Het dansen en alle figuren gaan jullie steeds makkelijker af.

Tango

Aan de Tango hebben we de ‘Linkse draai’ toegevoegd. Dit figuur is nagenoeg hetzelfde als de linkse draai in de Quickstep. Fijn om danskennis die je hebt te kunnen gebruiken bij een nieuw figuur.

Jive

De ‘Onderhandse draai’ is het nieuwe figuur in de Jive. Dit figuur is terug te zien in de Jive video die we op 14/03 op deze pagina hebben geplaatst. 

Muziek

Een lijstje met Jive muziek. Ideaal om op te oefenen. De muziek loopt op in tempo dus het eerste nummer is het langzaamste.

Via het MENU onder MUZIEK vind je meer muziek om op te oefenen.

Jive, de laatste nieuwe dans

Nu we de Jive hebben toegevoegd aan jullie repertoire kennen jullie de basis van alle zes de dansen van het eerste dansjaar. De komende weken zullen we aan al deze dansen verschillende variaties toevoegen.

In deze video komen naast de basispassen nog twee figuren voorbij die jullie in een volledig dansjaar (24 lessen) zullen leren. 

Engelse Wals – Rechtse en linkse draai combinatie

We hebben de Engelse Wals uitgebreid met de “Linkse draai” waardoor we nu een combinatie van de rechtse- en linkse draai kunnen dansen.

Je moet nu niet alleen op de passen letten maar ook op de draairichting en de dansrichting.

Aan het begin van de video laten we zien dat je de basispas ook voorwaarts kunt dansen, zo kun je doordansen als er geen ruimte is om te draaien.

Aan het eind van de video komt er nog een extra figuur aan bod, deze leren jullie tijdens het tweede deel van de cursus.

Cha cha cha

De ‘Onderhandse draai’ is het nieuwe figuur in de Cha cha cha. Het figuur is terug te zien in de Cha cha cha video die we op 01/02 op deze pagina hebben geplaatst. 

Muziek

Een lijstje met Cha cha cha muziek. Ideaal om op te oefenen. De muziek loopt op in tempo dus het eerste nummer is het langzaamste.

Via het MENU onder MUZIEK vind je meer muziek om op te oefenen.

Rumba

Jullie waren hartstikke goed bezig gisteravond met de Rumba. 

We hebben de basispassen en de onderhandse draai gelest. 

In deze video komen nog drie andere figuren voorbij die jullie in een volledig cursusjaar (24 lessen) zullen leren. 

Muziek

Een lijstje met Rumba muziek. Ideaal om op te oefenen. De muziek loopt op in tempo dus het eerste nummer is het langzaamste.

Via het MENU onder MUZIEK vind je meer muziek om op te oefenen.

Quickstep, linkse draai

Met vier dansen op zak werd het tijd om een figuur toe te voegen aan de Quickstep, de ‘Linkse draai’. Er is enige oefening voor nodig maar maak je geen zorgen na een paar weken zwiert iedereen vrolijk rond met dit figuur.

Tango

De Tango is derde Ballroomdans die jullie leren. In deze video komen naast de basispassen nog drie andere figuren voorbij die jullie in een volledig cursusjaar (24 lessen) zullen leren. 

Tijdens de Beginnerscursus van 12 lessen leren we jullie de basispassen en de linkse draai.

Muziek

Met muziek oefenen is zoveel leuker. Vijf Tango’s om op te oefenen zijn te vinden op de playlist die we 24/01 plaatst hebben.

Cha cha cha

De eerste Latijn-Amerikaanse dans die jullie leren. In deze video komen naast de basispassen nog vier andere figuren voorbij die jullie in een volledig cursusjaar (24 lessen) zullen leren. 

Tijdens de Beginnerscursus van 12 lessen leren we jullie de basispassen en de onderhandse draai voor de dame.

Engelse Wals

Deze les hebben we aan de basispassen van de Engelse Wals een rechtse draai toegevoegd in de vorm van een boxstep.

Engelse Wals

Tijdens de tweede les gingen we aan de slag met de basispassen van de Engelse Wals in een box en dat ging erg goed!

Muziek

Nu jullie zo goed bezig zijn met de basispassen van de Quickstep en de Engelse Wals is het fijn om deze ook met muziek te kunnen oefenen.

  • 1-5 Quickstep
  • 6-10 Engelse Wals

Quickstep

De Quickstep is altijd de eerste dans waarmee we beginnen. In deze video komen naast de basispassen nog drie andere figuren voorbij die jullie in een volledig cursusjaar (24 lessen) zullen leren. Het eerste cursusjaar noemen we Brons.

Tijdens de Beginnerscursus van 12 lessen leren we jullie de basispassen en de linkse draai.