Tango, headturn v/u basis

We hebben een nieuw figuur toegevoegd aan de tango. Helaas hebben we hier nog geen video van. 

Hierbij een korte uitleg van het figuur, wellicht helpt dit jullie op weg bij het oefenen.

We beginnen met de basispas tot we in promenade staan, hierna danst de heer drie passen voorwaarts schuin naar de muur waarbij de dame terug draait in gesloten danshouding. Vervolgens stapt de heer achteruit in de dansrichting, de dame vooruit daarna  dansen beide zij, sluit, zij waarbij het danspaar 90 graden rechtsom draait. Met een stap achteruit eindigt het danspaar in promenade positie naar het midden.

Het danspaar sluit met een stap vooruit en touch. Daarna danst de dame een heelturn (met rechts), heer stapt vooruit (met links) en het danspaar eindigt vanuit de heelturn in promenade positie in de dansrichting. De heer sluit rechts bij links, de dame links bij rechts en het danspaar sluit om meteen weer vooruit te stappen in promenade in de dansrichting. Het figuur sluiten we af met het laatste deel van de basis, voor/over, zij, sluit.

Willen jullie ons een hart onder de riem steken nu we door het Corona-virus beperkt zijn in het uitoefenen van onze dansactiviteiten? Overweeg dan via de onderstaande knop een donatie te doen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email